23948sdkhjf

Typehusbranchen vejrer morgenluft

Færre aktører på markedet og en stigende interesse for at bygge nyt betyder, at flere typehusproducenter nu igen ser lys forude.
Fra 2006 til 2009 faldt det samlede marked for byggeri af parcelhuse, rækkehuse og feriehuse fra ca. 11 mia. kroner til ca. 4 mia. kroner.

Nedturen betød, at mange aktører måtte dreje nøglen, men hos de tilbageværende er man så småt begyndt at forberede sig på bedre tider.

Ifølge dagbladet Børsen melder flere af sektorens toneangivende firmaer således om en markant stigning i ordreindgangen i årets første fire måneder sammenlignet med året før:

- Vi mærker en opblomstring i antallet af henvendelser vedrørende nye huse. Det gælder også de øvrige medlemmer af Nyhussektionen, lyder det fra Svend Pedersen, adm. direktør i HHM og formand for foreningen under Dansk Byggeri.

Nye koncepter og billigere materialer
HHM-direktørens udtalelser bakkes op af direktør-kollega Steffen Baungaard fra Huscompagniet:

- Sektoren har været hårdt ramt, og vi må kæmpe for ordrerne. Alligevel har vi indtil videre solgt 250 huse i år, og håber at nå over 700 huse inden årets udgang, siger han til Børsen.

Både Steffen Baungaard og Svend Pedersen fremhæver, at udviklingen af koncepter, hvor kunderne først betaler ved indflytning, har været med til at trække branchen ud af den negative spiral. Samtidig er indkøb af materialer og underentrepriser blevet 10-15 % billigere end under højkonjunkturen.

Dansk Byggeri forventer færre nye huse
Trods de optimistiske toner fra branchen ser man ikke lige så lyst på situationen hos Dansk Byggeri.

Her fremhæver seniorøkonom Finn Bo Frandsen organisationens egne prognoser for 2010, der peger i retning af en samlet nedgang i husbyggeriet:

- Det tyder på at de store aktører vinder markedsandele. Vi forventer stadig et fald, og det skyldes det store udbud af boliger. Antallet af handler er fortsat lavt, og jeg tror, at priserne vil falde yderligere, vurderer han over for Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093