23948sdkhjf

UBST udbyder stort Panum-projekt

Universitets- og Bygningsstyrelsen (UBST) har netop udskrevet en projektkonkurrence om Panum-komplekset i København, der skal udvides med cirka 35.000 m².
Udbygningen skal rumme ca. 30.000 m² biomedicinske laboratorier, ca. 3.500 m² undervisningslokaler og kantine samt ca. 1.500 m² auditorium.

Konkurrencen skal munde ud i en helhedsplan, som dels understøtter udbygningens primære funktion som et moderne og fleksibelt laboratorium, og som dels forholder sig til de byarkitektoniske intentioner for området.

Helhedsplanen skal også give forslag til koblingen til det eksisterende Panum-kompleks og integrationen til den omkringliggende by.

UBST lægger desuden vægt på, at planen udformes på en måde, som gør det muligt at opføre byggeriet i uafhængige etaper.

Særlige fokusområder
Konkurrencedeltagerne skal sandsynliggøre en fremtidssikring, der gør det muligt for kommende generationer at udbygge konkurrenceområdet med forsknings- og undervisningsfaciliteter. Først og fremmest skal området dog fremstå og fungere som en færdigudviklet og afrundet helhed.

Opgaven rummer en række særlige fokusområder: Energi og bæredygtighed, fleksibilitet og foranderlighed, byggeri i højden samt fremtidens forskningsmiljø.

Det er anden gang, at projektet sendes i bud. Sidst måtte det aflyses, fordi det ikke var muligt at prækvalificere det nødvendige antal totalrådgivere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096