Milliardprojekt præsenteret i Randers
Randers Regnskov præsenterede onsdag planerne for det kommende Planet Randers. Med 10 mio. kr. i støtte fra Region Midtjylland går 1. etape af udviklingsarbejdet nu i gang.
Udendørsarealerne på i alt 750 hektar vil herefter langsomt forvandle sig til ”Genetic Valley” – en levende genbank, hvor uddøende dyrearter og plantesorter vil komme til live.
Samtidig sættes der nu gang i et samarbejde med fødevareproducenter og vidensinstitutioner om at etablere en produktion af gamle sorter og arter:
- Fødevareproducenterne er meget interesseret i at samarbejde, de kan se en idé i at videreudvikle på økologien. Samtidig er den moderne forbruger interesseret i fødevarer med en god og spændende historie. Randers Regnskov har derfor helt sikkert gang i et spændende projekt, siger forsker i fødevarer på Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet i Foulum, Chris Kjeldsen.
World Dome
Henrik Herold – direktør for Randers Regnskov, som står bag projektet – fortæller, at verdens største zoo, som projektet engang skal udvikle sig til, også vil rumme en 63.000 m² stor ellipseformet bygning, der får navnet "World Dome".
Den vil kunne opføres i etaper ligesom resten af projektet. "World Dome" skal efter planen indeholde restauranter, overnatning og oplevelser. Den vil blive opbygget i jordens klimazoner og vil præsentere dyr og planter fra de forskellige zoner.
Fakta om projektet
Projekteringen af bygningen af Planet Randers forventes færdig i 2012, derefter bygges i etaper fra 2013 til 2017, således at de færdigbyggede dele løbende åbnes for publikum. Hele projektet ventes afsluttet i 2020.
Der er ikke foretaget en nøjagtig analyse af projektets økonomi, men et foreløbigt estimat anslår en pris på ca. 1,2 mia. kroner for etableringen. Midlerne tænkes rejst via såvel offentlige som private fonde.
Randers Kommune bakker op om udviklingen af Planet Randers. Det handler blandt andet om at sikre den rette infrastruktur til den million årlige gæster, der forventes at besøge Planet Randers.