23948sdkhjf

Kommuner byggede for 12 milliarder mindre end planlagt

Dansk Byggeri har sammenlignet kommunernes budgetter og regnskaber fra 2000 til 2008. Udgifterne til vedligeholdelse, renovering og byggeri lever langt fra op til budgetterne.
Værst ser det ud i Nordsjælland, hvor budgetafvigelsen lyder på 1,6 mia. kroner. I Hørsholm Kommune er afvigelsen på 262,8 mio. kroner, svarende til 51,9 %.

Udviklingen giver anledning til bekymring. Det mener Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri Nordsjælland:

- Jeg undrer mig over, at kommunerne over en periode på ni år ikke har kunnet skabe overensstemmelse mellem budget og regnskab. Der kan selvfølgelig være en tilfældighed, at tingene ikke går, som planlagt - men det kan jo ikke være forklaringen på, at kommunerne gennem en så lang periode ikke har efterlevet deres egne budgetter, siger han.

Efterslæb kan føre til endnu større regninger
Jørgen Simonsen mener, at politikerne skal blive bedre til at foretage de nødvendige prioriteringe - også selvom det hverken er en let eller behagelig opgave:

- Hvis ikke politikerne tager fat på at få udbedret det vedligeholdelsesefterslæb, der mange steder tydeligt kan ses på de kommunale bygninger, kommer det i sidste ende til at betyde en endnu større regning til kommunerne - og dermed også til skatteborgere, lyder vurderingen.

Jørgen Simonsen medgiver, at flere kommuner har benyttet sig af den ekstraordinære lånepulje for at sætte gang i en række bygge- og anlægsprojekter, men påpeger samtidig, at de penge skal betales tilbage på et tidspunkt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093