23948sdkhjf

Spændende projekter på tegnebrættet i Birkerød

To forslag – begge med en anlægspris på 40-50 mio. kroner – er i spil som erstatning, når en række ældreboliger ved Teglporten i Birkerød skal nedlægges.
I slutningen af 2012 skal et nyt plejehjem – Plejehjemmet Nordvanggård – efter planen tages i brug i Rudersdal Kommune.

Det betyder, at de nuværende plejeboliger ved Teglporten nedlægges, og det bringer nye muligheder i spil for bebyggelsen i bymidten.

- Plejecentret Teglporten har en særdeles attraktiv beliggenhed, som vi vil få nye muligheder for at udnytte, når plejeboligerne bliver afviklet, siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Birgitte Schjerning Povlsen.

To forslag til videre bearbejdning
Som udgangspunkt for de kommende drøftelser er der nu udarbejdet to forslag.

Forslag 1 bevarer hoved- og midterbygning samt genopretningscenter i det eksisterende byggeri. Samtidig nedrives de nuværende ældreboliger og erstattes af en bygning i flere etager til sundhedstilbud. Endelig opføres ca. 44 nye ældreboliger i tilknytning til centret.

I forslag 2 erstattes det nuværende bygningskompleks af et nyt fleretagers byggeri – ligeledes til sundhedstilbud – samt et nybyggeri med ca. 51 ældreboliger.

I den kommende periode skal de involverede parter inddrages, og det skal blandt andet afklares, om dele af den eksisterende bebyggelse er bevaringsværdig.

Endelig skal planerne vurderes i forhold til kommunens samlede økonomi:

- Det er projekter, som det vil koste mellem 40 og 50 mio. kroner at gennemføre, og med den nuværende stramme økonomi kan vi måske ikke realisere dem så hurtigt, som man kunne ønske det, påpeger Birgitte Schjerning Povlsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094