23948sdkhjf

50 millioner kroner til byfornyelse

12 kommuner kan nu med støtte fra Socialministeriet forbedre miljøet i en række nedslidte og problemramte by- og boligområder.
Socialministeriet har netop givet tilsagn om et samlet beløb på 50 mio. kroner til områdefornyelse i 12 af landets kommuner.

De i alt 16 projekter skal skabe attraktive bymiljøer med samlingssteder for beboerne, mindre trafik, adgang til grønne områder samt etablering af torve og pladser.

Kommunerne skal nu i samarbejde med beboerne udarbejde et program for indsatsen i de udvalgte områder. Kommunerne skal selv bidrage til projekterne med mindst 2/3 af udgifterne.

Fysisk genopretning på Østerbro
København Kommune får støtte til en områdefornyelse af to store sammenhængende kvarterer på ydre Østerbro; nemlig Skt. Kjelds Kvarter Nord og Syd.

Borgerne i begge kvarterer oplever en dagligdag med massiv trafik, forfaldne byrum og mangel på opholdssteder og grønne rekreative områder. Med områdefornyelsen vil Københavns Kommune fokusere på den fysiske genopretning af kvartererne og samtidig forebygge sociale og sundhedsmæssige problemer.

Mødested i Selde og bykerne i Vordingborg
Blandt modtagerne er desuden Skive Kommune, der får støtte til en indsats i landsbyen Selde, hvor man ønsker at vende en negativ udvikling i form af øget fraflytning og nedslidte boliger og byrum.

Med områdefornyelsen skal Skive Kommune sammen med Seldes borgere skabe en positiv udvikling bl.a. ved at etablere et samlings- og mødested.

Et andet eksempel er Vordingborg Kommune, hvor bykernen i Vordingborg i dag fremstår nedslidt og ustruktureret uden plads til aktivitet og bevægelse.

Som svar på de udfordringer ønsker Vordingborg Kommune nu med områdefornyelsen at fornye bykernens torve og pladser parallelt med en styrket social indsats.

De kommuner, der har fået støtte til at udvikle byområder er:
Skive, Viborg, Morsø, Thisted, Holstebro, Esbjerg, Aabenraa, Assens, Vordingborg, København, Høje Taastrup og Ringsted.

Læs mere om projekterne på http://www.ism.dk/data/Dokumentertilnyheder/2010/Omraadefornyelse2010.pdf (åbner som pdf).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11