23948sdkhjf

Første spadestik til nyt bykvarter i København

Byen rykker ned til vandet, når Marmormolen i de kommende år forvandles og tilfører et nyt kvarter til Østerbro.
Med etablering af en såkaldt spuns – i dette tilfælde en enorm jernpæl i vandet – blev byudviklingen af Marmormolen onsdag sat i gang af overborgmester Frank Jensen.

Marmormolen er i dag et lukket erhvervsområde i Frihavnen, men alt dette ændrer sig i forbindelse med byudviklingen af området.

Københavnerne kan således se frem til et nyt kvarter på Østerbro med direkte adgang til vandkanten:

- Marmormolen er i sikker havn. Byen rykker ned til vandet og udvikler sig til glæde for alle københavnere. På trods af finanskrise bliver der alene i forbindelse med Marmormolen etableret 4.000 nye arbejdspladser i København, lød det fra Frank Jensen.

FN-By og spektakulære tårne
FN-Byen, der er tegnet af 3XN, bliver det første nye byggeri på Marmormolen. Det statsejede udviklingsselskab, By & Havn, er bygherre, og byggeriet ventes indledt til efteråret.

Der bliver tale om et energiklasse 1-hus, hvilket betyder, at det kommer til at bruge mindre end 50 Kwh pr. m² pr. år til opvarmning.

Det i alt 28.000 m² store byggeri skal forsynes med et stort solcellesystem på taget, og huset opføres på en ø, som konstrueres til lejligheden.

Af øvrige projekter på Marmormolen kan nævnes LM-Project, som er tegnet af Steven Holl, og som blandt andet består af to spektakulære tårne, der skal forbinde Langeliniespidsen og Marmormolen. På spidsen af molen vil desuden blive anlagt et nyt rekreativt område.

Marmormolen udvikles af By & Havn i samarbejde med Nordkranen og SNS Property Finance. LM-Project udvikles tillige sammen med ATP.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079