23948sdkhjf

Sonnimax satser på ny metode til facadeafrensning

Ugens Profil: Alt imens graffitiproblemet landet over vokser sig større, introducerer Sonnimax afrensnings-metoden ”Softblasting”, der kan reducere trykket ned til 0,25 bar og sikre, at underlaget bevares.
I løbet af de seneste fem år er mængden af ulovlig graffiti i København tredoblet, og også i andre danske byer kæmper kommuner og bygningsejere i stigende omfang med uønskede ’tags’ i det offentlige rum.

Hidtil har man primært brugt traditionel sandblæsning til at fjerne graffitien, men fremover kan problemerne afhjælpes via metoden ”Softblasting”, som overfladespecialisten Sonnimax netop har introduceret i Danmark.

Med Softblasting kan trykket reduceres helt ned til 0,25 bar, og dermed kan også sarte overflader bevare deres oprindelige udseende. Blæsemidlet kan være vandopløseligt eller granulat, ala knust marmor:

- Metoden kan anvendes ved både hårde og bløde underlag samt ved bevaringsværdige bygninger, statuer og så videre. Vi vil endda kunne rense alle udstillingseffekterne i Legoland uden de tager skade, siger Sonnimax-direktør Erik Pandrup.

Metoden er den såkaldte Exastrip-teknologi, som kombinerer luft- og vandblæsning med det miljøvenlige stof HDO, der er små kugler bestående af 98 % calcium-karbonat. Fordelen ved HDO er, at kuglerne renser emnet ved at ’rulle’ på overfladen til forskel fra traditionelle teknikker, der arbejder via direkte kollision med emnet.

Flere anvendelsesmuligheder
I udlandet har man haft særdeles gode erfaringer med Softblasting, og Sonnimax ser også gode muligheder for succes på det danske marked.

Det skyldes ikke mindst den skærpede kurs over for grafitti, som Banedanmark, DSB og flere kommuner på det seneste har indført, men også andre steder kan metoden med fordel tages i brug.

Softblastning er fx godkendt som blæsemiddel til rengøring i fødevareindustrien og har været anvendt med succes på mejerier, bryggerier og slagterier.

- Derudover er produktet særdeles velegnet til restaurerings og renoveringsopgaver i store boligforeninger, fordi anlægget er mobilt og let at betjene, siger Erik Pandrup og forklarer, at softblasting-metoden i udlandet er brugt til rensning af vidt forskellige overflader som beton, træ, komposit, glas, metal og gummi.

Roadshow - prøv metoden i praksis
Siden Sonnimax introducerede sofblasting i Danmark kort før årsskiftet, har virksomheden udlejet anlæg til brug i forbindelse med skadeservice og graffiti-bekæmpelse.

I løbet af foråret har Sonnimax planlagt et landsdækkende roadshow, hvor potentielle kunder vil få mulighed for at se og prøve udstyret i praksis.

Deltagerne vil her selv have mulighed for at foreslå, hvilke emner udstyret skal demonstreres på.

Om Sonnimax
Sonnimax er etableret i 1969 og har siden leveret og serviceret alle typer og størrelser af kundetilpassede blæse- og slyngrensningsanlæg.

Erik Pandrup overtog virksomheden i 2005 og står i dag i spidsen for 10 medarbejdere, der alle har base tæt ved Lillebæltsbroen i Middelfart.

Billeder af trækonstruktion - før og efter:


Besøg Sonnimax her på Building Supply
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078