23948sdkhjf

Hilton-hotel på vej til Aalborg?

Ifølge Nordjyske Medier kan den internationale kæde blive del af et nyt stort højhusprojekt.
Onsdag udløb fristen for at komme med indsigelser mod et stort højhusprojekt i Aalborg-bydelen Lindholm.

Her vil investoren Henrik Bach Nielsen realisere et stort byggeprojekt, der omfatter renovering af en gammel industribygning samt opførelse af to tårne på op mod 66 meter.

Det ene højhus, ”DAC Tower”, skal indeholde et hotel, og ifølge Nordjyske Medier kan der være tale om hotelkæden Hilton.

Teknik- og miljørådmand, Mariann Nørgaard, bekræfter, at der er skrevet kontrakt. Hun vil dog af hensyn til udvikleren ikke oplyse navnet på hotelkæden:

- Udvikleren af området er i besiddelse af en underskrevet kontakt, som jeg har set. Kontrakten er med en international hotelkæde, siger hun.

Det andet højhus, ”Triplet Tower”, skal efter planen indeholde kontorer, konferencelokaler, butikker med mere.

Faldefærdig bygning som grundpille
Den eksisterende bygning, der lokalt er kendt som ”Katedralen”, blev opført i 1913 og genopbygget efter en brand i 1923.

Den er oprindeligt anvendt til cementproduktion, som dog ophørte i 1978. Siden har bygningen fået lov at forfalde, men med det nye projekt kan der igen komme liv på den gamle industrigrund.

Området er ikke uvant med byggeri i stor skala, for i 1964 blev der her opført to høje siloer umiddelbart syd for ”Katedralen”. Disse blev dog nedrevet i 1990’erne.

Den historiske baggrund med de store siloer er baggrunden for, at Lindholm Brygge er udpeget som potentielt højhusområde.

Illustration: Aalborg Kommune
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125