23948sdkhjf

Cowi’s indtjening højere end nogensinde

2009-regnskabet viser en resultatfremgang på 20 %, og i indeværende år forventer rådgivningskoncernen yderligere vækst.
Trods en periode med svære arbejdsvilkår formåede Cowi at indfri forventningerne i det forgangne regnskabsår.

Ledelsen kan nu se tilbage på et år, der satte nye standarder for såvel indtjening som omsætning:

- Sidste år bød på store udfordringer, men også på nye muligheder og store fremgange. Samlet set har vi grund til at være tilfredse. Vi nåede den største omsætning og den højeste indtjening nogensinde, og Cowi er efter organisk vækst og det største virksomhedsopkøb i koncernens historie vokset fra 4.900 til 6.000 medarbejdere, siger koncernchef Lars-Peter Søbye.

Store markedsudsving
Det overordnet set gode resultatdækker over store udsving. På nogle markeder har udviklingen således været positiv, mens andre områder har været hårdt ramt.

Eksempelvis har Cowi haft meget travlt inden for infrastruktur, hvorimod man har mødt store udfordringer inden for områder som økonomi og management, byggeri samt olie- og gasaktiviteter.

- Vi har ikke kunnet undgå at nedlægge stillinger som følge af krisen, men Cowi er sluppet billigt. Det skyldes ikke mindst, at vi har bestræbt os på at omplacere medarbejdere fra kriseramte sektorer til sektorer med travlhed. Det betragter vi som meget positivt for både virksomhed og medarbejdere, siger Lars-Peter Søbye.
Koncernchefen fremhæver især store tværfaglige projekter inden for infrastruktur og bæredygtighed som afgørende for succesen i 2009.

Grund til svag optimisme
Lars-Peter Søbye ser tegn på, at det markante fald i den økonomiske aktivitet er ved at blive afløst af forventninger om fornyet økonomisk vækst, men usikkerheden er dog fortsat stor.

Han og den øvrige Cowi-ledelse forventer, at især de statslige stimuleringspakker vil bidrage til, at der igen kommer gang i væksten. Det er mere usikkert i hvilket omfang, og hvornår, den private sektor igen vil bidrage til øget vækst.

På trods af de usikre udsigter, forventer Cowi ”en vis vækst” i både omsætning og indtjening i 2010.
Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093