23948sdkhjf

124.000 m² nybyggeri skal forene lokalområder

Et konsortium med arkitektfirmaet Bjarke Ingels i spidsen har udviklet et projekt, der skal skabe et nyt center for byliv omkring Njalsgade i København.
Grunden på Njalsgade er ejet af Bach Gruppen, som har arbejdet med udvikling af området siden april 2007.

Det har nu ført til udvikling af et markant projekt, der har som mål at forene lokalområderne Islands Brygge, Amagerbro og den nordligste del af Ørestaden.

Bebyggelsen er på 124.000 m² og rummer boliger, erhverv, butikker, hotel, børneinstitutioner, fritidsfaciliteter, samt kulturelle funktioner – heriblandt en ny moské.

Projektet er døbt "Faste Batteri" og er udviklet af tegnestuen BIG-Bjarke Ingels Group sammen med PK3, Grontmij Carl Bro og Hasløv & Kjærsgaard.

Københavns Kommune behandler netop nu startredegørelsen til projektet.

Udsigt, dagslys og tilgængelighed
- Forslaget er skabt ud fra principperne om udsigt, dagslys og tilgængelighed, som tilsammen skaber en arkitektur, der digter videre på Københavns eksisterende profil med slanke tårne og spir. Batteriet er udformet under hensyntagen til omgivelserne, både i forhold til landskab og arkitektur og vil tilføre området en markant identitet, siger Ole Schrøder, projektleder hos BIG.

Projektet er baseret på fire sammenhængende byrum, der fortolker de kendte landskabelige motiver; udsigten, parken, promenaden og haven. Landskabsarkitekterne fra PK3 forklarer:

- Projektet handler om omsorg for byen og menneskerne, og der er derfor ikke tale om torve eller pladser i traditionel forstand. Men et byrum, der kan skabe en interaktion imellem byens borgere, Fast Batteriets beboere og bebyggelsens særlige funktioner. Byrummet kæder bebyggelsen sammen med byen og danner en brugerflade af nye værdier.

Det nye byrum markeres af et stort gulv, som er opdelt i to motiver. Det ene er en flade, som danner foyer omkring bebyggelsen, mens det andet er et varieret landskab, der tilpasser sig bebyggelsens disponering imellem husene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093