23948sdkhjf

Århusiansk letbane-projekt sendes til høring

Planerne om etablering af en letbane i Århus er i denne uge kommet et skridt nærmere virkeligheden. Onsdag blev 1. etape sendt ud i offentlig høring.
Letbanen i Århus-området kan blive den første af sin art i Danmark og vil ændre trafikbilledet i Århus markant.

Målet er at skabe et realistisk og miljørigtigt alternativ til bilen, og letbane-projektet betegnes som særdeles vigtigt for den fremtidige udvikling i Østjylland:

- Allerede med letbanens første etape vil der ske en væsentlig forbedring af kvaliteteten i den kollektive trafik i Århus og i Østjylland. Letbanen vil komme til at betjene en af de største trafikkorridorer i Århus og en række nye byområder med hyppige afgange. Og den vil skabe direkte forbindelser fra nabokommunerne til de mange arbejds- og uddannelsespladser i den nordlige del af Århus, siger rådmanden for Teknik og Miljø, Laura Hay.

Forslaget lægger op til, at der etableres letbane på Grenaa- og Odderbanerne, samt at der anlægges en ny letbanestrækning fra Åhavevej til Lystrup Station. Den skal gå via Århus H, De Bynære Havnearealer, Skejby og Lisbjerg.

Etableringen af letbanen forventes at blive et markant element i bybilledet og landskabet, og ifølge VVM-redegørelsen, der er udarbejdet af C.F. Møller, vil de samlede påvirkninger af omgivelserne være forholdsvist begrænsede.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095