23948sdkhjf

Fremtidens oplevelseshus tættere på afgørelsen

Tre teams er nu udvalgt til næste fase i konkurrencen om et nyt kultur- og bevægelseshus til 180 mio. kroner på Frederiksberg.
- Et levende og oplevelsesorienteret laboratorium med nytænkende rammer for sundhed, kultur og bevægelse.

Sådan lyder oplægget til det kultur- og bevægelseshus, som Frederiksberg Kommune opfører i samarbejde med Realdania og Lokale- og Anlægsfonden.

46 teams søgte i sommeren 2010 om at blive prækvalificeret. Seks teams slap igennem nåleøjet og gav hver deres forslag til et overordnet koncept for det 6.000 m² store byggeri.

Nu er tre teams valgt ud til at arbejde videre med idéerne og udfolde visionerne for såvel arkitekturen som indhold og brugerinddragelse. I juni 2010 findes den endelige vinder.

Vartegn og kulturel dynamo
Kultur- og bevægelseshuset, som indtil videre har arbejdstitlen KU.BE, skal give plads til et varieret udbud af idrætsformer, inspirerende kunst og sundhedstilbud.

Det bliver et miljørigtigt hus, som kommer til at fungere som et vartegn i Flintholmområdet på Frederiksberg. De udendørs rammer skal på banebrydende vis sikre sammenhængskraften mellem husets aktiviteter og lokalområdet.

- Jeg er glad for den store interesse for projektet og de mange sprudlende idéer, som vi har set her i første fase af konkurrencen. Det lover godt. Arkitekterne har indtil videre gjort deres for, at projektet kan blive en kulturel dynamo i kvarteret omkring Flintholm, siger Frederiksbergs borgmester, Jørgen Glenthøj.

De tre udvalgte teams:
1. 3XN A/S (totalrådgiver), Leif Hansen/Orbicon (rådgivende ingeniører), DGI-Huse og Haller (sportskonsulent) og Hotel Pro Forma (kunstnerisk konsulent).

2. Dorthe Mandrup Arkitekter ApS (totalrådgiver), Peter Holst Arkitektur og Landskab (landskabsarkitekt), EKJ Rådgivende Ingeniører (ingeniør), KanEnergi A/S (energi), DGI-Huse og haller (idræt), Jac studios (kunst og kultur) og ALS Research (brugerinddragelse).

3. Mvrdv b.v (totalrådgiver), Adept (arkitekt), Søren Jensen (ingeniør), SLA (landskabsarkitekt), Max Fordham (bæredygtighed), Duck Sceno (scenografi og iscenesættelse), Imitio (brugerinddragelse), Winie Ricken - Learningspaces (rum og bevægelse).

Fakta
• Kultur- og bevægelseshuset (KU.BE) bliver på 6.000 m², eksklusiv parkering. Huset tænkes opført i to etaper, hvoraf første etape udgør mindst 4.000 m².

• KU.BE skal placeres på en grund midt på Flintholm – blandt andet ved siden af det byggefelt, hvor KPMG er i gang med at opføre sit nye hovedsæde.

• Det samlede projekt koster 180 mio. kroner. Byggeriets første etape beløber sig til 130 mio. kroner, hvoraf Realdania bidrager med de 30 mio., Lokale- og Anlægsfonden med 8-10 mio. og Frederiksberg Kommune med det resterende beløb samt grunden.

• Der arbejdes med et koncept, som opdeler kultur- og bevægelseshuset i syv zoner: Legezonen, pulszonen, performancezonen, zenzonen, madzonen, tankezonen og helsezonen.

Læs mere om projektet på www.frederiksberg.dk/kube
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094