23948sdkhjf

Byggeprojekter for milliarder i fare

En ny analyse viser, at godt 50 % af alle planlagte byggerier i Danmark risikerer ikke at blive til noget. Det svarer til projekter for 63 mia. kroner.
Bag analysen står CRM-Byggefakta, og i forhold til den seneste undersøgelse fra september 2009 er der, inden for erhvervsbyggeri alene, tale om en stigning på 10,3 mia. kroner.

CRM-Byggefaktas analyse bygger på interview af beslutningstagere ved alle byggeprojekter på projekteringsstadiet.

- Flere projekter er blevet usikre. Især når bygherren er privat. Det private byggeri er præget meget af finanskrisen, mens der er kommet meget i gang i det offentlige. Alligevel mærkes det hårdt for branchen, når meget af det private byggeri ligger underdrejet, siger direktør Jens S. Johansen til dagbladet Børsen.

Skole- og sygehusbyggeri er sikre kort
Ifølge CRM Byggefakta er der tre usikkerhedsfaktorer for byggeprojekterne. Den første – og langt største – er finanskrisen og herunder manglende finansiering og udlejning.

De øvrige faktorer er henholdsvis konkurser samt usikkerhed i forbindelse med lokalplanlægning eller indklagelse for Naturklagenævn.

Undersøgelsen konkluderer også, at erhvervs- og boligbyggeri pt. ligger inde med den højeste usikkerhedsfaktor, mens de mest sikre er skole- og sygehusbyggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126