23948sdkhjf

Historisk Skagen-hus renoveres fra A til Z

Med støtte fra blandt andre Realdania skal kunstneren Holger Drachmanns hus fra 1829 nu have en gennemgribende istandsættelse.
I 2011 er det 100 år siden, at Drachmanns Hus åbnede som museum, og i anledning af jubilæet skal huset nu sættes i stand fra yderst til inderst.

I de snart 100 år, der er gået siden museets åbning, er huset blevet vedligeholdt bedst muligt, men tiden har alligevel sat sit klare aftryk:

- Både husets ydre skal og ikke mindst de tekniske installationer er nu så nedslidte, at en renovering og modernisering er nødvendig for at sikre bygningens og samlingernes bevarelse, forklarer Eske Møller, projektleder i Realdania.

Han fortæller, at fodremmen på husets nordside, hvorpå bindingsværk stolperne hviler, er ved at forsvinde. Desuden er store dele af bindingsværket, tømmeret, vinduerne og dørene angrebet af råd, ligesom murværket er præget af fugt og frostskader.

Indendørs har man i nogle år haft et voksende problem med borebiller. Her er der brug for i højere grad at kunne styre klimaet, så betingelserne for insektangreb minimeres.

Realdania betragter huset som en unik del af den danske kulturarv, og derfor har man valgt at støtte renoveringsprojektet med 3,5 mio. kroner.

Udover Realdania har også Beckett-Fonden, Knud Højgaards Fond, Det Obelske Familiefond, Sonningfonden og Drachmannklubben ydet støtte til renoveringen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11