23948sdkhjf

Aalborg Portland investerer massivt i udlandet

Efter et fald i omsætningen på 35 % i Skandinavien er cementkoncernen nu i højere grad begyndt at satse på nye vækstmarkeder.
Aalborg Portland oplevede i 2009 en nedgang på omkring 35 % i Skandinavien, hvor koncernen baserer godt 70 % af sin samlede omsætning.

Udsigten til yderligere fald på de skandinaviske markeder har nu fået ledelsen til i højere grad at fokusere på opdyrkning af nye markeder.

I Kina har koncernen netop afsluttet opførelsen af en ny fabrik til 450 mio. kroner, og sidste år blev en ny produktionslinje til cirka 500 mio. kroner indviet:

- De nærliggende veje til vækst er uden for Danmark. De øgede investeringer i Kina og Egypten – nogle af verdens vækstmarkeder – er med til at balancere koncernens afhængighed af det skandinaviske marked, siger koncernøkonomi- og finansdirektør, Henning Bæk, til dagbladet Børsen.

Opkøb er motorvejen til vækst
Ifølge Henning Bæk skal investeringerne ses som udtryk for, at Aalborg Portland følger en strategi, hvor man så at sige flytter aktiviteterne hen, hvor efterspørgslen er.

Det ser ud til at give bonus, for i Egypten giver den nye fabrik allerede et tilfredsstillende resultat, og i Kina forventer man overskud på driften i år:

- 2010 adskiller sig fra sidste år, ved at vi forventer positiv effekt fra vores investeringer. Og så giver 2010 mulighed for at foretage gode opkøb. Vi står godt, når markedet vender. Det er organisk vækst, der har båret os indtil nu. Opkøb er motorvejen til vækst, fastslår Henning Bæk over for Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109