23948sdkhjf

Aalborg Kommune øger byggeaktiviteten med 200 millioner

Via tilsagn om et lån til forøgelse af anlægsniveauet i 2010 sætter kommunen nu gang i en række projekter; herunder svømmehal, havneprojekter og skolerenoveringer.
Aalborg har søgt og har fået grønt lys til at låne på i alt 200 mio. kroner til nye anlægsprojekter, og tilsagnet blev modtaget med tilfredshed af borgmester Henning G. Jensen.

- Både fordi vi nu kan få sat gang i nogle anlægsprojekter, der kan være med til at fremme beskæftigelsen, og fordi det giver os mulighed for at få fremskyndet nogle presserende anlægsprojekter; herunder at vi får mulighed for at få gjort nogle igangsatte projekter færdige, siger han.

Pengene skal blandt andet bruges på vedligeholdelsesprojekter på 50 folkeskoler, 96 daginstitutioner og 17 ældreinstitutioner. Desuden skal forskellige idrætsfaciliteter nyde godt af lånoptagningen. Vinduer, træværk, tage, facader og kloakledninger skal renoveres og udskiftes. Alle vedligeholdelsesprojekter udgør i alt 130 mio. kroner, hvoraf folkeskoleområdet udgør 75 mio. kroner.

De sidste 70 mio. kroner går blandt andet til byforskønnelse af havneområder på begge sider af Limfjorden, til en svømmehal ved Gigantium og til diverse cykelsti-projekter; herunder etablering af en cykelbro i forbindelse med jernbanebroen over fjorden.

- Låneadgangen giver mulighed for at imødekomme et stort ønske om forbedring af de fysiske rammer på kommunens institutioner. Når man som kommune låner penge, skal de selvfølgelig betales tilbage. Vi betragter de nye lånemuligheder som en helt rigtig investering i vores fælles fremtid og mener derfor, at låneoptagelsen i dette tilfælde er i orden, siger borgmesteren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093