23948sdkhjf

Fælles byggesektor i Øresundsregionen?

Danske og svenske forskere har indledt et samarbejde for at harmonisere byggesektoren i landene på hver side af Øresund.
Der investeres årligt ca. 80 mia. kroner i byggeprojekter i Øresundsregionen, men i dag er det meget vanskeligt at etablere et formaliseret samarbejde mellem de to landes offentlige og private aktører.

Det skyldes, at strukturer, normer og traditioner er så forskellige, at der opstår barrierer, der er svære at overskride.

Det medfører, at Øresundsregionen går glip af fordele som optimering af byggeprocessen og lavere byggeomkostninger, men det skal der nu laves om på.

Danske og svenske forskere har nemlig modtaget 9 mio. kroner fra EU-programmet "Interreg" til etablering af et fælles forskningsprojekt, der har som mål at udvikle fælles procedurer for byggesektoren på hver side af Øresund.

Projektet er netop skudt i gang med deltagere fra blandt andet Lunds Tekniska Högskola, Danmarks Tekniske Universitet og Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet. Desuden er såvel danske som svenske myndigheder og virksomheder involveret.

I første omgang sigter projektet mod at øge kendskabet til markederne i de to lande. Herefter er planen at forsøge at påvirke de enkelte landes nationale struktur for at skabe fundamentet for et fælles Øresundsmarked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079