23948sdkhjf

Multimedieskat giver besvær i byggebranchen

Ansatte i byggebranchen må ikke bruge pc og mobiltelefon privat, og må hver dag hente og aflevere udstyret for at undgå beskatning.
Den netop indførte multimedieskat opleves som en gene mange steder; også i byggebranchen, hvor hverdagen er præget af mange og skiftende arbejdssteder.

PC’ere og især telefoner er derfor en naturlig del af værktøjskassen, men for at undgå den nye beskatning må håndværkerne nu aflevere udstyret inden fyraften for at være på den sikre side. Og det er ikke uden komplikationer:

- Vi hører i øjeblikket om ansatte, der kører en omvej både morgen og aften for at hente og aflevere pc’en og mobiltelefonen, og det er jo langt fra hensigtsmæssigt, siger Torben Liborius, erhvervspolitisk chef hos Dansk Byggeri, til organisationens hjemmeside.

Beskatningen af værdien af mobiltelefonen kan undgås med en ”tro-og-love-erklæring” fra medarbejderen kombineret med, at virksomheden fører kontrol med at der ikke sker privat brug. Kontrollen blev gjort lettere i sidste øjeblik, men den er stadig besværlig. SKAT har endvidere udsat fristen for at rutinerne skal være på plads i virksomhederne fra 1. januar til 1.april.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.13