23948sdkhjf

Teglværksbro klar til første spadestik

Entreprenørfirmaet C.G. Jensen indleder onsdag opførelsen af den bro, der fra 2011 skal forbinde Teglholmen og Sluseholmen i Københavns Sydhavn.
Den nye bro er en vej- cykel-. og gangbro og ventes at få stor betydning for infrastrukturen i Sydhavnen.

Det er Hvidt Arkitekter, der i samarbejde med ISC Rådgivende Ingeniører, har vundet projektkonkurrencen, mens entreprenørfirmaet C.G. Jensen A/S Glostrup skal stå for selve opførelsen af den 100 meter lange bro.

Den samlede finansiering af broen, der bliver oplukkelig, er vurderet til 67,2 mio. kroner, og den ventes at stå færdig i starten af 2011.

Boliger på kunstige øer
Sluseholmen har tidligere været et industriområde, men i 2005 flyttede de første beboere ind i området, der med stor succes er blevet omdannet til boligområde.

I dag er Sluseholmen hjemsted for 1.800 københavnere og der er også planer om byudviklingen af Teglholmen. Når Teglholmen er fuldt udbygget, vil den rumme 5.000 boliger af forskellige typer.

Mange af boligerne på Teglholmen skal etableres på kunstige øer ligesom på Sluseholmen, som er opført med inspiration fra Java-øen og Borneo-øen i Amsterdam.

- Den kommende bro får den succesfulde kanalby på Sluseholmen til at hænge bedre sammen med den resterende by samt den folkeskole, der netop nu er under projektering på Teglholmen. Det vil uden tvivl gøre hverdagen nemmere for beboerne på Sluseholmen, så det er bestemt en glædelig begivenhed. Broen vil også få stor betydning for den kommende byudvikling af Teglholmen, som vil gå i gang i løbet af de kommende år, siger Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn, der står for byudviklingen af blandt andet Sluseholmen og Teglholmen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093