23948sdkhjf

Cowi vil sælge solenergi i Golfen

Cowi’s selskab i de Forenede Arabiske Emirater er på vej med et nyt koncept, der skal udnytte solens energi i stor skala. Markedspotentialet vurderes til 20.000 nye villaer.
Med et nyt lavenergikoncept for villaer stiller Cowi nu kommende boligejere i Emiraterne og Saudi Arabien store energibesparelser i udsigt.

Kernen i konceptet er udnyttelse af solenergi kombineret med god isolering, energibesparende materialer og bæredygtige forsyningsløsninger.

De nye lavenergi-villaer bliver dyrere at bygge end konventionelle huse. Til gengæld får kunderne en besparelse på energiregningen, der ifølge Cowi vil overstige den ekstra udgift. Samtidig udløser byggeriet også en række "carbon credits" til kunden, som dermed kan reducere sine omkostninger yderligere.

Leder efter samarbejdspartner
- Der er et stort potentiale i villaer. Idéen er, at hele landsbyer eller bydele skal bestå af lavenergivillaer. På den måde kan vi designe de smarteste løsninger. Fx kan man skabe årstidsbestemt lagring af kulde og varme og potentielt dække op til 100 % af energibehovet og dermed skabe "nul-energi" bygninger, forklarer seniorprojektleder Bogdan Radomski.

Radomski vurderer, at der er et marked for 20.000 nye lavenergi-villaer i De Arabiske Emirater og Saudi Arabien over de næste 10 år. Håbet er at indgå et samarbejde med et større privat eller offentligt udviklingsselskab om at prøve konceptet af hurtigst muligt i 2010.
Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143