23948sdkhjf

Virksomhedsmæglere: Flere byggefirmaer klar til fusion

Ifølge flere danske mæglerfirmaer vil 2010 sandsynligvis medføre en stigende tendens til opkøb og fusioner i bygge- og anlægsbranchen.
Krisen ser ikke umiddelbart ud til at slippe sit tag i byggesektoren inden for den nærmeste fremtid, og det betyder, at flere fusioner og opkøb meget vel kan være under opsejling.

Sådan lyder vurderingen i hvert fald hos en række virksomhedsmæglere, som dagbladet Børsen har talt med:

- Aktørerne er indstillet på at få noget størrelse, men da man i dag ikke bare kan tage et banklån og opkøbe en kollega, fordi bankerne har foden på bremsen, vil vi typisk opleve, at man kommer til at dele ejerskab og opretter holdningselskaber, siger Frederik Aakard fra Audon Partners.

Hos Advizer påpeger partner Stig Madsen, at det især er nedgangen inden for det private ny- og erhvervsbyggeri, der sætter branchen under pres:

- Der er utrolig mange "Til leje"-skilte rundt omkring, og når der er en masse tomme kvadratmeter, bliver der ikke bygget nyt. Så alt det, der de sidste fem år har trukket byggebranchen, såsom nybyggeri, øget kapacitet og virksomheder, der vækstede, er dødt, og det får konsekvenser i det nye år, spår han.

Virksomheder i 100 mio. kroners-klassen klar til fusion
Både hos Audon Partners og hos Dahl-Sørensen & Partners lyder meldingen, at flere virksomheder allerede arbejder konkret med fusionsplaner.

- Ifølge vores oplysninger står vi foran en række fusioner inden for bygge- og anlægsbranchen, ikke mindst inden for servicefagene, siger Frederik Aakard fra Audon Partners, mens Niels Dahl-Sørensen fra Dahl-Sørensen & Partners har konkret kendskab til flere tilfælde:

- Uden at kunne nævne navne, så er der mere end en håndfuld 100 mio. kroners-virksomheder på markedet, som vil opkøbe og fusionere, siger han.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093