23948sdkhjf

SKI-aftaler får millionerne til at rulle

SKI har gennemført to EU-udbud inden for bl.a. byggematerialer. Dermed kan ca. 1 mia. offentlige kroner finde vej til virksomheder som Lemvigh Müller og Sanistål over de næste fire år.
De nye rammeaftaler træder i kraft 15. februar og er et resultatet af et tæt samarbejde med en gruppe på 34 offentlige organisationer.

Alene de 34 offentlige institutioner vurderer at købe ind for ca. 600 mio. kroner på aftalerne hos de i alt 26 leverandører, som er omfattet af aftalen. Totalt set venter SKI, at det offentlige køber ind for 1 mia. kroner i løbet af de fire år, som aftalerne kan løbe.

På rammeaftalerne kan det offentlige købe næsten alt inden for bygge- og el-materialer, værktøj og arbejdstøj på faste vilkår, og mulighederne er mange inden for de mere end 500.000 varenumre, der findes inden for aftalerne.

I kraft af et meget bredt sortiment - og mange produktvarianter - vil bl.a. Forsvaret og Undervisningsministeriet købe en stor del af det værktøj og de materialer, de har brug for, til alt fra vedligeholdelse af kaserner og til undervisning på landets tekniske skoler.

Rammeaftalen ’Bygge- og el-materialer, værktøj og beklædning’ er målrettet til køb af større mængder til udbringning. Hvor imod aftalen ’Byggemarkeder’ giver mulighed for, at eksempelvis pedeller og pædagoger kan tage til et byggemarked og købe småting som en boremaskine, en spand maling, et lysstofrør, eller hvad der ellers er brug for på fx en skole eller i en børnehave.

Indkøbere kan spare 7 %
Brug af begge rammeaftaler opfylder både EU-udbudspligten og den danske annonceringspligt, og i gennemsnit vil offentlige indkøbere kunne spare omkring 7 % på deres indkøb ved at benytte rammeaftalen ’Bygge- og el-materialer, værktøj og beklædning’ i forhold til, hvad de tidligere har betalt for tilsvarende varer.

De to rammeaftaler er desuden de første, hvor SKI stiller krav om leverandørernes arbejde med samfundsansvar, idet leverandørerne skal efterleve FN’s Global Compact, som er 10 principper om menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption.

Kort om SKI
SKI gennemfører EU-udbud på vegne af den offentlige og halvoffentlige sektor. Udbuddene udmønter sig i rammeaftaler, der fremmer og effektiviserer offentligt indkøb.

Aftalerne bidrager dermed til at sikre den danske velfærd. SKI blev etableret i 1994 og er et kommercielt aktieselskab ejet af staten med 55 % og Kommunernes Landsforening med 45 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109