23948sdkhjf

Nordsjælland vil skabe konkurrent til Ørestad

Et kombineret erhvervs- og boligområde på 350 hektar er i støbeskeen mellem Frederikssund og St. Rørbæk.
Copenhagen Cleantech Park er navnet på et nyt udviklingsprojekt, som er på tegnebrættet i Nordsjælland.

Der kom for alvor fart på tankerne, da Frederikssund Kommune sidste sommer købte de første 110 af de i alt 350 hektar, som indgår i projektet.

Målet er med tiden at skabe en bydel med 6.000 boliger, 14.000 indbyggere og 6.000 arbejdspladser inden for cleantech-segmentet:

- Tanken om projektet er opstået for omkring 15 år siden, men det er først i de senere år, at det er blevet mere konkret. Det er indtil videre kun erhvervsdelen, der er blevet navngivet, og den kommer til at hedde Copenhagen Cleantech Park, siger Rikke Danielsen, udviklingschef hos Frederiksund Erhverv, til dagbladet Børsen.

Af de 110 hektar, som kommunen foreløbig råder over, er de 70 placeret i det centrale byområde omkring jernbanen og de resterende 40 klar til udvikling af en erhvervspark.

Ifølge Børsen forhandler Silicum-producenten netop nu med Frederikssund Kommune om etablering af en ny fabrik på 4.000-5.000 m² i området. Af de 110 hektar, som kommunen foreløbig råder over, er de 40 klar til udvikling af en erhvervspark. Udviklingen af denne kan muligvis indledes i kølvandet på en konference sidst i januar med deltagelse af blandt andre Simens, Vattenfall, Dong, Betterplace, Danfoss, Topsøe og Topsil.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079