23948sdkhjf

Fortsat tilbagegang i bygge- og anlægsbranchen

I løbet af de seneste tre måneder har det indenlandske salg været 23 % mindre end salget i de tilsvarende måneder ét år tidligere. Det oplyser Dansk Byggeri.
Fra september til november var det indenlandske salg i bygge- og anlægsbranchen mere end 23 % lavere end den tilsvarende periode ét år tidligere, når man korrigerer for prisudviklingen.

- I øjeblikket ser vi desværre ikke forbedringer i bygge- og anlægsbranchens salg. Det bliver ved med at gå markant dårligere end den tilsvarende periode sidste år – og nu sammenligner vi endda med en periode, hvor krisen for alvor var begyndt, udtaler økonomisk konsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

De seneste ledighedstal for bygge- og anlægsbranchen viser en tilsvarende negativ udvikling. Hvor ledigheden i uge 51 i år var på 13,2 %, var den i 2008 og 2007 på henholdsvis 6,1 % og 3,3 %.

- Den meget negative udvikling i bygge- og anlægsbranchens salg kommer desværre også til udtryk i beskæftigelsen. Hvor der i 2007 – før den aktuelle krise – stort set ikke var nogen ledighed, er ledigheden frem til 2009 mere end firedoblet. Det er altså et spring der kan mærkes, siger Andreas Fernstrøm.

- Hvor vi tilbage i højkonjunkturen kæmpede med at få ansatte nok til alle opgaverne, kæmper virksomhederne i branchen i dag med at holde skindet på næsen, uden at skulle sige farvel til alle deres ansatte – og kampen ser desværre ud til at fortsætte, for der er ikke udsigt til en snarlig vending, slutter Andreas Fernstrøm.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125