23948sdkhjf

Byggebranchen blev bedre til at tjene penge i 2008

Ifølge Dansk Byggeris Regnskabsanalyse 2009 steg dækningsgraden blandt organisationens medlemmer fra 11,9 til 16,7 % sidste år.
Efter to år med faldende dækningsgrader hos byggevirksomhederne blev 2008 et vendepunkt.

Det er konklusionen i Dansk Byggeris Regnskabsanalyse 2009, der omhandler de økonomiske forhold for kalenderåret 2008. Den gennemsnitlige dækningsgrad blandt de deltagende virksomheder endte nemlig på 16,7 % i 2008 mod 11,9 % året før:

- Tidligere regnskabsanalyser har dokumenteret, at de små og de mellemstore virksomheder generelt er bedre til at tjene penge end de store. For regnskabsåret 2008 ser det dog ud til, at det er de store virksomheder, som denne gang hæver det samlede gennemsnit. Der er en helt ny tendens, siger projektleder Jørn Jensen.

Han vurderer, at stigningen især skyldes, at virksomhederne, som følge af den lavere aktivitet, dels fik mulighed for få bedre styr på projekterne og dels at øge prisfokus på materialer:

- Der er således ikke tale om flere ordrer i bøgerne, men i stedet om en bedre rentabilitet i de eksisterende projekter. Og vi kan håbe på, at tendensen med bedre rentabilitet kan fastholdes også i de kommende regnskabsår, slutter Jørn Jensen.

Læs hele analysen på www.danskbyggeri.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109