23948sdkhjf

Millionstøtte til udvikling af by- og boligområder

Indenrigs- og Socialministeriet har bevilliget i alt 7,8 mio. kroner til 13 projekter. Målet er at finde nye idéer og metoder til, hvordan man udvikler bydele og boligområder.
Via byfornyelseslovens forsøgs- og udviklingsmidler støtter Indenrigs- og Socialministeriet nu en række byfornyelsesprojekter med i alt 7,8 mio. kroner.

Projekterne skal være med til at skabe ny viden om blandt andet energirigtige boliger, brugeradfærd, tilgængelighed for alle til byens rum samt strategier, redskaber og metoder til branding af problemramte by- og boligområder.

Fristen for at søge om støtte udløb den 7. september, og da havde ministeriet modtaget 41 ansøgninger. Heraf er det besluttet at igangsætte 13 projekter:

- Det er vigtigt, at vores byer og boligområder er velfungerende. Det har stor betydning for borgernes trivsel i hverdagen. Derfor støtter vi nu projekter, der kan være med til at udvikle ny viden og metoder. Det kan hjælpe kommunerne med at skabe attraktive og sunde boliger og byområder, som mange forskellige mennesker har lyst til at bruge, siger indenrigs- og socialminister Karen Ellemann.

Blandt modtagerne er Hausenberg ApS, der får støtte til at indsamle og udvikle ny viden om socialt udsattes brug af byens rum. Der er også støttekroner på vej til DTU’s Center for Indeklima & Energi, der arbejder på at registrere og evaluere energiforbrug, indeklima og brugeradfærd før og efter energirenoveringer i en ejendom.

Du kan finde en oversigt over de 13 projekter på Indenrigs- og Socialministeriets hjemmeside (åbner som pdf-fil).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11