23948sdkhjf

Millioner til baneprojekter i Odense og Aalborg

Som led i denne uges trafikforlig er der nu bevilliget penge til undersøgelser af en letbane i Odense og en togforbindelse til Aalborg Lufthavn.
Både i Aalborg og Odense var der glæde i de politiske kredse ovenpå onsdagens trafikforlig i Folketinget.

Som led i aftalen er der nemlig afsat 4 mio. kroner til en VVM-undersøgelse af en letbane i Odense samt 2 mio. kroner til en forundersøgelse af idéen om at føre den nordjyske jernbane omkring Aalborg Lufthavn:

- Det er dejligt at se, at vores visioner om at gøre Odense til Danmarks mest bæredygtige by bliver taget alvorligt. Vi har gennem en længere periode arbejdet for at få en letbane til byen, og med de fire millioners tilskud til forundersøgelsen er jeg overbevist om, at letbanen kan blive en realitet i løbet af de næste år, siger Odense-borgmester Jan Boye.

Bag letbane-projektet står organisationen City Design Odense, der er nedsat af Odense Kommune. I løbet af sommeren 2010 er det målet at offentliggøre en plan med konkrete informationer om blandt andet linjeføring, økonomi og by-potentialer.

To mulige Aalborg-løsninger
I Aalborg har man i en årrække diskuteret muligheden om en linjeføring til Aalborg Lufthavn, og også her blev nyheden selvsagt mødt med glæde:

- Det her betyder ikke, at togene ruller derud i overmorgen. Men det er meget positivt, at visionen om tog til lufthavnen nu sættes på den officielle politiske dagsorden, siger én af initiativtagerne til projektet, folketingsmedlem Rasmus Prehn, til Nordjyske Medier.

Konkret arbejder Aalborg-projektet med to modeller. Den ene er at etablere et sidespor fra Lindholm station, hvilket vil koste 180 mio. kroner. Den anden er at omlægge det nuværende spor mellem Lindholm og Brønderslev, så det går via lufthavnen. Den løsning vurderes at koste 290 mio. kroner.

Undersøgelsen ventes afsluttet i 2011, og beslutter man herefter at fortsætte med projektet vil næste skridt være at udforme en VVM-redegørelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094