23948sdkhjf

Eksportråd: Eksporten stiger med 30 milliarder i 2010

Forventninger om vækst i Kina, Sverige, Norge, USA og Tyskland giver positive forventninger til 2010-eksporten hos Danmarks Eksportråd.
På baggrund af en ny analyse spår Danmarks Eksportråd, at landets eksportvirksomheder går mod lysere tider.

Rådet vurderer, at eksporten næste år vil stige med i alt 30 mia. kroner, og det er den hidtil mest optimistiske vurdering af Danmarks 2010-eksport:

- Vi tror på en markant fremgang i eksporten i forhold til det lave niveau, vi kom ned på i 2009. Den vækst, vi allerede har set i andet og tredje kvartal hos vores store samhandelspartnere, vil fortsætte og for mange landes vedkommende tage til i styrke. Tager man USA, så er de store vækstpakker ikke i fuldt omfang gennemført. Tyskland planlægger også nye initiativer, herunder på skatteområdet, som også vil trække gang i økonomien, siger cheføkonom Jacob Warburg til dagbladet Børsen.

Væksten på 30 mia. kroner svarer til, at den danske vareeksport i 2010 vil vokse med 4,8 % opgjort i mængder. Til sammenligning opererer Danske Bank med et tal, der hedder 3,7 %, mens Finansministeriet forventer en fremgang på 0,7 %.

Det er særligt forventninger om fremgang i salget til Kina, Sverige, og Norge, der trækker op, men der spås også fremgang på det tyske og amerikanske marked. Til gengæld regner man på ny med negativ vækst i 2010 på det britiske marked.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125