23948sdkhjf

Første OPP-motorvej på trapperne i Sønderjylland

Vejdirektoratet har modtaget tre bud på motorvejsprojektet mellem Kliplev og Sønderborg. Det bliver den første motorvej, der opføres som OPP - Offentlig Privat Partnerskab.
I 2013 skal en ny motorvej mellem Sønderborg og Kliplev stå klar til indvielse, og det er første gang, at en motorvej udbydes som OPP-projekt.

Tirsdag klokken 12 var der deadline for at komme i betragtning, og ifølge Ingeniøren har tre selskaber budt ind på opgaven – Pihl & Søn, Aarsleff samt Kliplev Motorway Group, der er et dansk-tysk partnerskab ledet af Züblin Scandinavia i Århus.

Sidstnævnte kom med det laveste bud på 1.535.125.000 kroner, mens Aarsleff og Pihl & Søn bød henholdsvis 1.696.945.148 og 1.959.074.398 kroner. Alle beløb er eksklusive moms og inkluderer anlægsarbejder og drift i 26 år.

Udbudskoordinator Claus Nødgaard Hansen oplyser, at Vejdirektoratet forventer at være klar med en indstilling lige før jul. Her vil prisen vægte 60 %, mens værdier som æstetik udgør de sidste 40 %.

I en OPP-aftale står entreprenøren ikke kun for projektering og anlæg men også drift og finansiering. Betalingen sker først, når vejen åbner, mens afregning for driften sker løbende i faste rater.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11