23948sdkhjf

Cubo Arkitekter vinder højskole-projekt

Egmont Højskolen i Hou kan i 2012 tage et nyt vartegn – en vifteformet svømmehal – i brug. Byggeriet skal sætte nye standarder for for handicappede.
Det er nu afgjort, at Cubo Arkitekterne A/S har vundet konkurrencen om at tegne Egmont Højskolens nye vandtrænings- og rehabiliteringscenter.

Højskolen får med det nye center en karakterfuld udvidelse, som kommer til at binde skolens varierede bygninger sammen. Med udvidelsen bliver den eksisterende hal til en multifunktionel hal med flytbare vægge og en stor bevægelig scene, hvilket giver fleksibilitet og mange anvendelsesmuligheder:

- Projektet har en høj grad af demonstrationsværdi i forhold til at få ny viden og skabe bedre forhold for aktiviteter for alle med et bevægelseshandicap. Tilbygningen bliver desuden et arkitektonisk landmark, der vil give fornyet helhed til højskolens bygninger. Den nye bygning opfylder ønsket om at skabe rammer for en innovativ og holistisk rehabilitering og giver god sammenhæng med højskolens eksisterende undervisningstilbud, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Udover Cube Arkitekter er Force 4 architects, Hjælpemiddelinstituttet, Gruppen for By- og Landskabsplanlægning, Dansk Brand- og sikringsteknisk institut samt Hundbæk & Henriksen involveret i projektet.

Rambøll Danmarks A/S er ansvarlig bygherrerådgiver i samarbejde med Søren Jensen A/S.

Fakta
Projektet Bevæg Befri Beløn gennemføres i et partnerskab med Realdania og består af:

• Vandtræning med varmtvandsbassin

• Multifunktionel hal med bevægelsescenter

• Et audiovisuelt undervisningsrum

Ambitionen er at anvende havvand til opvarmning og som bassinvand.

Forventet åbning er sommeren 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11