23948sdkhjf

Uddannelsesforlig øger lærlinge-tilskud

Tilskuddet til håndværksmestrene for at tage lærlinge ind øges fra 16.000 til 50.000 kroner. Hos Håndværksrådet har man store forventninger til effekten af aftalen.
Sidste uges politiske uddannelsesforlig kan bane vej for flere lærlingepladser.

I hvert fald synes nogle af de økonomiske barrierer at være ryddet af vejen som følge af, at uddannelsestilskuddet til håndværksmestrene fremover kommer til at lyde på 50.000 kroner pr. lærling mod tidligere 16.000 kroner.

Hos Håndværksrådet ser man aftalen som et udtryk for, at politikerne har lyttet til ønskerne fra de små og mellemstore virksomheder:

- Med forligets præmie på 50.000 kroner for en uddannelsesaftale vil langt flere virksomheder have mulighed for at ansætte lærlinge. Det er meget positivt, at politikerne både har lyttet til og handlet på vores opfordring til at gøre tilskuddet mere mærkbart, siger Heike Hoffmann, uddannelsespolitisk medarbejder i Håndværksrådet.

Han glæder sig samtidig over, at forliget lægger op til en hurtig udbetaling af tilskuddene:

- Små og mellemstore virksomheder er i dén grad pressede på likviditeten, og derfor er vi meget glade for, at tilskuddet udbetales fuldt ud i løbet af lærlingens første syv måneder i virksomheden. Det betyder både, at likviditeten lettes, og at virksomheden får tilskuddet udbetalt, mens lærlingen er mest omkostningstung – nemlig i den første del af læretiden. Det er vi meget glade for, fastslår Heike Hoffmann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172