23948sdkhjf

Grønt lys til byggeri på Budolfi Plads

Forvaltning skal dog kigge på fremtidens trafikafvikling i området.

Efter lang tids debat og planlægning nikkede et enigt by- og landskabsudvalg i Aalborg Kommune i går endeligt ja til den lokalplan, som åbner for ny bebyggelse på Budolfi Plads.

- Men vi skal have kigget på den fremtidige trafikafvikling - blandt andet til Budolfi Plads gaden og Adelgade, som nærmest får karakter af en sivegade, og det kan give nogle udfordringer for vare- og ærindekørsel, siger rådmand Hans Henrik Henriksen (S).

Han peger også på, at det fortsat skal være muligt at køre med taxa - for eksempel til kirken og områdets speciallæger.

- Det er noget, udvalget er opmærksom på, og det skal selvfølgelig håndteres. Så nu har vi bedt Trafik & veje om at pege på nogle gode løsningsforslag, forklarer han.

I forhold til indsigelserne omkring mangel på p-pladser, understreger Hans Henrik Henriksen, at der fortsat vil være offentligt tilgængelig parkering i området. For planen rummer både et underjordisk p-anlæg samt bygninger til erhverv, forretninger, cafeer, boliger og en grøn plads.

- Men vi bliver også nødt til at diskutere, hvad der skal ske med den kollektive trafik i området fremover, tilføjer han.

- Meget afhænger jo af, hvad man beslutter sig til i den ny midtby, så der er stadig mange ubekendte - både i forhold til den ny Plus-bus men også i forhold til busserne i Vingaardsgade og resten af området, for midtbyen ændrer sig hele tiden, og der er for eksempel også kommet mange flere boliger på havnefronten, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11