23948sdkhjf

Tre danske projekter nomineret til verdens bedste masterplan

Byudviklingsplanen for Nordhavnen i København er blevet nomineret i kategorien ”Masterplanning” ved World Architecture Festival. Det samme er Carlsberg-området og Holbæk Havn.
Til november løber World Architecture Festival (WAF) af stablen i Barcelona, og her vil udviklingsselskabet By & Havn være blandt de nominerede i kategorien ”Masterplanning” for den ambitiøse udvikling af Nordhavnen i København.

Udviklingsprojektet, som er Nordeuropas største i disse år, er blevet til i samarbejde med Københavns Kommune, Cobe, Sleth og Rambøll.

- Nordhavnen vil sætte København på verdenskortet som rollemodel for, hvordan man etablerer en bæredygtig by. Vi er naturligvis meget stolte over nomineringen, der er en anerkendelse af det store arbejde, vi har lavet. Nu glæder jeg mig til, at vi kan føre planerne for Nordhavnen ud i livet, så nye tusinder af københavnere kan komme til at bo ved vandet i én af de bedst tænkte moderne bydele i verden, siger overborgmester Ritt Bjerregaard.

Ambitionerne for det over 2 mio. m2 store område er vidtrækkende. Nordhavnen skal udvikles til en tæt by, en mangfoldig by og en by på vandet - ud til det åbne Øresund.

Et af hovedgrebene i planen er en opdeling af havnen i mindre holme, som med tiden skal udvikle sig til identitetsrige og selvstændige bykvarterer. Idéen er, at kulturarven fra havnen og dens rigdom af identitet skal integreres i den nye bydel.

Efter planen skal området være fuldt udbygget i løbet af 40-50 år og kan til den tid indeholde op mod 3,5 mio. m2 byggeri.

Udover Nordhavn-projektet er Carlsberg-området og Holbæk Havn ligeledes indstillet til Masterplanning-prisen.

Om World Architecture Festival
WAF er verdens største konkurrence inden for arkitekturpriser - i år med 25 kategorier.

Festivalen består desuden af udstillinger, seminarer og events, der tilsammen giver et eminent overblik over, hvad der rører sig inden for byudvikling, arkitektur og design i hele verden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109