23948sdkhjf

Nyt kunstmuseum åbnede med arkitektur i verdensklasse

Knap 10 måneder efter første spadestik indviede Herning i sidste uge sit nye kunstmuseum ”Heart”, der er tegnet af Steven Holl.
Tilbage i 2005 blev den amerikanske arkitekt, Steven Holl, kåret som vinder af arkitektkonkurrencen om Hernings nye kunstmuseum, og onsdag i sidste uge var han tilbage i byen i forbindelse med indvielsen af byggeriet.

Steven Holl hører til blandt verdens stjernearkitekter og har modtaget adskillige priser for sit arbejde. ”Heart”, der er en sammentrækning af ”Herning” og ”art”, er tegnet med udgangspunkt i Holls personlige tolkning af det omgivende landskab. Det er støbt i hvidt beton med en krøllet overflade som stof. Taget er sammensat af fem skaller, som minder om skjorteærmer skåret igennem på langs:

- Heart er visionært kultur-byggeri, som vil give publikum mulighed for at møde moderne kunst og musik i arkitektoniske rammer i verdensklasse. Heart bliver også uden tvivl en dynamo for samspillet mellem kultur og erhverv i det midt- og vestjyske til gavn for hele regionen, siger direktør i Realdania; Hans Peter Svendler

Heart er det nye hjemsted for Herning Kunstmuseum, Ensemble Midtvest og Socle du Monde. Byggeriet er finansieret af blandt andre Realdania og Herning Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125