23948sdkhjf

Henning Larsen Architects vinder klimapris

Som den første arkitektvirksomhed har Henning Larsen Architects vundet strategiprisen ved Climate Cup.
Under sidste uges Nordic Climate Solutions i Bella Center blev Henning Larsen Architects hædret for sin indsats i kampen for et bedre klima.

Tegnestuen modtog her Climate Cup Strategiprisen, der belønner virksomheder, som sætter fokus på at imødekomme klimaforandringerne i sin forretningsstrategi:

- Nøgleordet er forskning og formidling. Som arkitekter skal vi være med til at skabe ny viden. Samtidig har vi et ansvar for at bringe den viden i spil i vores projekter. Derfor har vi engageret os i tværfaglige forskningsprojekter, og vi har bl.a. tre ph.d.-studerende energiingeniører fra DTU ansat, siger administrerende direktør Mette Kynne Frandsen.

Ny forskning viser, at energiforbruget kan reduceres med op mod 80 %, hvis bygningens geometri, rum og facader er optimale. Henning Larsen har derfor indlemmet ingeniører i den kreative fase for derved at simulere og energioptimere energiforbruget allerede fra starten:

- Bæredygtighed i byggeriet har aldrig været vigtigere. Næsten 40 % af Danmarks samlede CO2-udledning stammer fra byggeriet. Designet skal formgives energirigtigt, og viden om energioptimering er derfor et designparameter. Designet skal i sig selv være energibesparende, fastslår arkitekt Signe Kongebro, der er Sustainability Manager hos Henning Larsen Architects.

Bag Climate Cup-priserne står Mandag Morgen, Berlingske Tidende, Price Waterhouse Coopers og Royal Awards for Sustainability.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109