23948sdkhjf
Annonce

Top 10: De største byggeprojekter i februar

Ny Aarhus-bydel er næsten færdigudviklet. Læs mere og få overblikket over de største igangsatte byggeprojekter i Danmark i februar.

I slutningen af 2018 vil fire nye bygninger med i alt 215 boliger og p-kælder stå færdige i den nye bydel Ceresbyen, som opføres på Royal Unibrews gamle fabriksområde i centrum af Aarhus.

”Ceres Park”, som er det samlende navn for bebyggelsen, er tegnet af Schmidt Hammer Lassen i samarbejde med de rådgivende ingeniører fra Niras og totalentreprenøren A. Enggaard.

Første etape med 132 boliger skal stå færdig i løbet af efteråret, mens anden etape med 84 boliger netop er indledt.

Rent arkitektonisk er der lagt vægt på at skabe et byggeri, som spiller sammen med den nærliggende park og de øvrige bygninger i Ceres Byen. Materialevalget er inspireret af de oprindelige bryggeribygninger og andre af Aarhus' klassiske signaturbygninger, som er opført i gule teglsten.

Der er tale om et eksklusivt lejlighedsbyggeri, der tilpasser sig det skrånende terræn ned mod Ceres Bryggeriets gamle have, som brygmester M.C. Lottrup anlagde for over 150 år siden, og som åbnes for offentligheden i forbindelse med omdannelsen af grunden.

Færdigudviklet i 2019
Ceres Bryggeriet blev grundlagt i 1856 og stoppede sin produktion i Aarhus i 2008. Det blev startskuddet til en omfattende byudvikling med nordjyske A. Enggaard som drivkraft.

Udviklings- og entreprenørkoncernen indgik i 2011 en aftale med Royal Unibrew, der gav A. Enggaard option på byggeretter til samtlige af de 140.000 etagemeter, der skulle opføres på den gamle bryggerigrund.

Omdannelsen af Ceres-grunden blev for alvor skudt i gang med aftalen om VIA University Colleges godt 45.000 kvadratmeter store "Campus Aarhus C" i midten af 2012. Godt tre år senere udnyttede A. Enggaard den sidste option i sin aftale med Royal Unibrew, og udviklingen af bydelen nærmer sig nu så småt sin afslutning.

- Vi afleverer anden etape af Ceres Park i december måned næste år som noget af det aller sidste. I foråret 2019 bliver vi færdige med parken og terrænet, så inden sommeren 2019 burde vi være ude herfra, fortæller projektleder Claus Davidsen fra A. Enggaard.

Stor interesse
Fuldt udviklet vil Ceres Byen rumme 1.100 boliger, og interessen for at bo på den gamle bryggerigrund er stor.

Således dukkede over 800 interesserede op, da A. Enggaard og Deas tidligere på måneden afholdt åbent hus på udlejningsprojektet Bryggerhaven, som står færdigt med 230 lejligheder i løbet af de kommende måneder.

Også på Ceres Park er interessen stor, og aktuelt er 82 af de 132 lejligheder i første etape solgt. Anden etape så småt er på vej i salg.

Langt den overvejende del af Ceres Byens 140.000 kvadratmeter er nybyggeri, men enkelte af de gamle bygninger står endnu. Det gælder Jyske Palæ med det velkendte Ceres-logo mod Thorvaldsensgade og brygmesterboligen, hvor A. Enggaard selv har etableret et projektkontor.

Se oversigtskort med bygningerne i Ceresbyen

Fakta om Ceres Park etape 2 i Aarhus

Adresse: Ceresbyen 46-54, Aarhus
Areal: 10.000 kvadratmeter
Budget: 200 mio. kroner (anslået)
Totalentreprenør: A. Enggaard A/S
Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects
Ingeniør: Niras A/S
Bygherre: A.E. Stubkjær A/S
Byggeperiode: Februar 2017 - december 2018

 

Kommenter artiklen
Annonce
Annonce
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

    Nyhedsbreve

    Send til en kollega

    0.125