23948sdkhjf

Energirigtig modul-tilbygning klar til brug

Scandi Byg og Vilhelm Lauritzen Arkitekter indvier fredag et 3.000 m2 stort skolebyggeri i klimakommunen Furesø.
Furesø Kommune kan fredag den 4. september fejre indvielsen af sit nye energiklasse 1-skolebyggeri med 12 nye klasseværelser, mediatek, lærerværelse, skolefritidsordning samt værksted.

Byggeriet er på rekordtid projekteret og opført af modulbyggevirksomheden Scandi Byg og Vilhelm Lauritzen Arkitekter, og kommunen kan blandt andet glæde sig over, at energiudgifterne i de nye lokaler vil være cirka 2/3 lavere end i de oprindelige bygninger fra 1980:

- Projektet beviser, at god arkitektur, miljøhensyn og modulbyggeri sagtens kan spille sammen og har en god fremtid sammen. I Furesø Kommune vil vi i hvert fald have denne positive oplevelse i baghovedet, når vi i fremtiden igen skal bygge, siger borgmester Jesper Bach.

Byggeriet er resultat af et optimalt samarbejde mellem Scandi Byg og Vilhelm Lauritzen Arkitekter, og det er næppe sidste gang, at de to firmaer ses som partnere i et byggeprojekt:

- I processen har vi inspireret hinanden meget. Vi kan jo se, at meget institutions- og etagebyggeri af økonomiske årsager vil blive opført i præfabrikerede moduler. Vi har besøgt Scandi Bygs monteringshaller i Løgstør og konstateret, at det er visionære folk, der kan projektere og føre vores tanker ud i livet, siger sagsarkitekt Claus Skogstad, Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Furesø Kommune var én af de første kommuner, der forpligtede sig til at nedbringe CO2-udledningen med 2 % og elforbruget med 6 % om året. Her vil det nye skolebyggeri bidrage stærkt til at realisere de opstillede mål.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11