23948sdkhjf

Stor udenlandsk interesse for Ørestad-udvikling

Til konkurrencen om udvikling af Nordhavnen har udviklingsselskabet By & Havn oplevet stor tilslutning fra udenlandske arkitektteams.
I år afholdes den åbne europæisk arkitektkonkurrence, ”Europan”, for 10. gang, og blandt de deltagende projektudbydere er Københavns Kommune med Nordhavns-projektet ”Kanten – relationen mellem land og vand”.

Den opgave har i høj grad fanget de udenlandske arkitekters interesse, for blandt 95 tilmeldte arkitektteams er de 80 ikke-danske. Opgaven går på at skabe en designstrategi, der arbejder med relationen mellem vandet og kanten som en del af den fremtidige bydel ud fra forskellige kontekster.

Denne strategi ønskes visualiseret på et specifikt område ved Nordbassinet med aktiviteter, der orienterer sig mod vandet.

- Der er mere end 40 km kajstrækninger i København, og at aktivere disse mange kilometre er en opgave, der kalder på fantasi, entusiasme og frimodighed. Netop derfor har vi store forventninger til deltagerne i Europan 10, siger Rita Justesen, byplanchef i By & Havn, der står for Københavns deltagelse i konkurrencen i samarbejde med Stadsarkitekt Jan Christiansen.

Hun kalder det usædvanligt, at der er så stor international interesse for et projekt i Danmark men peger på den netop afsluttede idékonkurrence for hele Nordhavnen som årsag til opmærksomheden.

Nordhavn-projektet er ikke det eneste danske islæt i konkurrencen. Således kan deltagerne også byde ind på projekter fra Århus, Augustenborg, Kolding og Rudkøbing. I alt 276 teams har tilmeldt sig de danske projekter, og af disse kommer de 188 fra udlandet.

Totalt set har 3.799 teams tilmeldt sig de i alt 60 projekter under Europan, og det er ny rekord. Det særlige ved Europan er, at konkurrencen er forbeholdt arkitekter under 40 år, som er uddannet fra en anerkendt europæisk arkitektskole.

Kilde: Udviklingsselskabet By & Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093