23948sdkhjf

Danske eksportvirksomheder trodser krisen

Fem virksomheder, heriblandt Fiberline Composites, er blevet belønnet med Kong Frederik 9. Hæderspris for deres eksportindsats.
Midt i en finanskrise formår en række danske virksomheder at øge deres eksport til internationale markeder og fastholde en høj eksportandel. Fem af disse fik mandag middag overrakt Kong Frederik den Niendes Hæderspris for ”fortjenstfuld indsats”.

Blandt modtagerne var fynske Fiberline Composites, der producerer højteknologiske kompositmaterialer til blandt andet broer, bygninger, facader og vinduer. Fiberline er blandt modtagerne, fordi de har formået at tredoble eksporten i løbet af de seneste fem år:

- Vi er meget glade for prisen, ikke mindst på vores medarbejders vegne. Vi har tidligere oplevet, at den positive omtale i forbindelse med en prismodtagelse giver nye, gode kontakter, og derfor har prisen både en intern og ekstern værdi for os, siger grundlægger Henrik Thorning.

Han fortæller, at Fiberline har oplevet stor vækst i efterspørgslen på højisolerede rammer til vinduer og facader, og i løbet af efteråret åbner virksomheden en afdeling i Kina.

Det var Hans Kongelige Højhed Prins Henrik, der, i rollen som formand for komiteen bag prisen, overrakte hæderspriserne. Udover Fiberline Composites var modtagerne KR Wind A/S fra vindmølleindustrien, gartneriet PKM A/S, rørproducenten Logstor A/S samt kølesystemudvikleren Nissens A/S.

Kilde: Udenrigsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188