23948sdkhjf

Stort millionoverskud hos Bygma Gruppen

Leverandøren af byggematerialer kom flot ud af 2007/08 med et overskud på 348,7 mio. kroner. Ledelsen forventer dog et betydeligt lavere resultat i indeværende regnskabsår.
Bygma Gruppen har netop offentliggjort sit 2007/08-regnskab, der viser et overskud på 348,7 mio. kroner. Det er knap 75 mio. kroner mere end året før, og samtidig er omsætningen øget fra 4,78 til 5,09 mia. kroner.

Koncern-ledelsen har dog ændret regnskabsperiode, hvilket betyder, at regnskabsåret 2007/08 er forlænget til 15 måneder, og derfor er der reelt tale om en tilbagegang i omsætning og primær drift sammenlignet med året før.

Som led i en omfattende ekspansionsstrategi har Bygma gennem en periode øget investeringsniveauet markant. I det afsluttede regnskabsår er der således bogført investeringsudgifter for 496 mio. kroner mod 218 mio. i 2007/08.

Blandt investeringerne er fem nyåbnede forretninger i Danmark samt opkøb af fem selskaber - to danske, et svensk og et færøsk. Med disse investeringer råder Bygma Gruppen nu over 48 enheder i Danmark, otte i Sverige samt en enkelt på Færøerne.

Som følge af den finansielle krise har Bygma-koncernen imidlertid valgt at sætte ekspansionsstrategien midlertidig på standby.

Væsentligt lavere resultat i 2008/09
Nedgangen i byggeriet ventes at sætte et noget større aftryk på regnskabet i 2008/09, hvor der kalkuleres med et betydeligt lavere overskud end i det forgangne regnskabsår:

- For det kommende år forventes en relativ kraftig nedgang i aktiviteten inden for byggebranchen, hvilket vil gælde for både den private samt den professionelle sektor. Det er dog vores vurdering, at regeringens seneste tiltag med tilskud til energi- og til almindelig renovering samt de igangsatte offentlige investeringer og renoveringer forventes at kunne lægge en bund under aktivitetsnedgangen. For det kommende år forventes en lavere omsætning samt et væsentligt lavere resultat, oplyser Bygma Gruppen.

Kilde: Bygma Gruppen A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125