23948sdkhjf

Undersøgelse: Mange fyrede er hurtigt tilbage i job

Trods stigende ledighedstal er der grund til at glæde sig over, at mange hurtigt kommer tilbage i job. Ifølge DI skyldes dette den danske arbejdsmarkedsmodel.
Arbejdsmarkedet er gået ned i gear i løbet af det seneste halve til hele år, men til trods for stigende arbejdsløshed er der alligevel lyspunkter at glæde sig over for tiden.

Mange ledige kommer nemlig hurtigt tilbage i job, og ifølge DI er det et bevis på, at den danske arbejdsmarkedsmodel virker efter hensigten:

- Den danske lovgivning på arbejdsmarkedet er med til at sikre, at der trods den markant stigende ledighed stadig er mange jobåbninger. Samtidig har den økonomiske højkonjunktur de seneste år lettet de lediges vej til arbejdsmarkedet og virksomhederne har løbende lagt mere vægt på deres sociale ansvar, siger konsulent Jens Erik Zebis.

Han peger på DI’s nyeste tal, som viser, at de langtidsledige pt. vender tilbage til arbejdsmarkedet i samme omfang som i 2006. I slutningen af 2008 kom 14 % ud på arbejdsmarkedet, og det er stort set en fordobling i forhold perioden 1997-2004.

Ifølge Jens Erik Zebis udmærker den danske arbejdsmarkedsmodel sig ved, at systemet dels gør det nemt at afskedige og ansætte medarbejdere og dels stiller krav til de ledige om at stå til rådighed og søge job.

Kilde: DI

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079