23948sdkhjf

En opgave ud over det sædvanlige

DR’s koncerthus er fyldt med spændende detaljer, der hver især bidrager til både udseende og funktion. Én af disse er foyerens kæmpemæssige akustikloft, der har Rockidan som leverandør.
Loftet i DR’s nyindviede koncerthus er dækket af hundredvis af plader, som er ophængt i en form for skælstruktur. I over et år har specialentreprenører arbejdet med først at få de særlige akustikpudsplader på plads og siden at pudse pladerne over med en tilhørende akustikpuds.

Det er Aabenraa-virksomheden Rockidan, der har leveret det 3000 m2 akustikloft til foyeren, og referencen er blandt firmaets større til dato på akustikområdet. Rockidan har ofte ageret problemknuser, når bygherrer og arkitekter har været på jagt efter en speciel funktion eller et særligt udtryk til usædvanlige overflader.

Alligevel bød DR-projektet på masser af udfordringer for Rockidan og akustikentreprenør NAC A/S med hensyn til både projektering, logistik og praktisk udførelse:

- Det var klart fra starten, at erfaringerne fra mange tusinde ”almindelige” kvadratmeter akustikloft ikke ville være nok til at løse opgaven. Nye løsningsmetoder skulle udtænkes og afprøves, inden ideerne fra papiret kunne gennemføres i praksis. Dette indebar et tæt og intenst samarbejde med arkitekterne om blandt andet at nedbringe vægten af den enkelte plade til et acceptabelt niveau, finde frem til de bedste kantafslutninger og naturligvis til at ramme den helt rigtige farve i den indtonede puds, forklarer marketingansvarlig, Espen Keizer Nielsen.

Om Rockidan
Aabenraa-virksomheden rådgiver om - og markedsfører systemløsninger til - renovering af overflader i bolig og erhvervsbyggeri. Systemerne importeres fra førende producenter på det europæiske marked og markedsføres direkte til byggebranchen samt gennem forskellige grossister.

Rockidan har blandt andet haft opgaver i DR-byen, i Folketingssalen på Christiansborg og på det olympiske stadion ”Fuglereden” i Beijing.

Kilde: Rockidan

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109