23948sdkhjf

Velux-direktør: Byggekrisen vender til sommer

Vinduesproducenten Velux har sat turbo på investeringerne for at være klar, når det forventede opsving kommer.
For direktør Jørgen Tang-Jensen lever troen på bedre tider i bedste velgående.

Velux - som ejes af VKR Holding - ser trods byggekrisen ud til at hente overskud for 2008, og vinduesproducenten er i fuld gang med at opruste frem mod et forventet opsving:

- Vi investerer meget, og investeringsniveauet er steget i 2008 i forhold til 2007, og fremover vil vi fortsætte med at investere i produktudvikling og produktionen. Det gælder om at være klar til opsvinget, og vi har en stærk tro på, at der kommer blå himmel igen. Vi arbejder meget med, hvordan vi kan dreje den nuværende situation til noget positivt, så vi kommer relativt styrket ud af krisen, siger Jørgen Tang-Jensen til Børsen.

Velux-direktøren sætter sin lid til, at branchen rammer bunden i løbet af årets første halvdel, hvorefter der igen gradvist vil komme gang i ordrebøgerne:

- Vi har aldrig set så hurtig og så voldsom en vending på markedet. Det er ikke nogen spændende tid. Men vi regner med at have nået bunden til sommer, og så er spørgsmålet, hvor hurtigt det går fremad, fastslår han.

En væsentlig del af Velux’ investeringskroner postes i fabriksbyggeri i Østeuropa, hvor behovet for byggeri er stort. Samtidig anvender virksomheden betragtelige ressourcer på udvikling af energibesparende produkter, fordi det store fokus på CO2 og miljø sandsynligvis vil øge efterspørgslen på grønne vinduesløsninger markant i de kommende år.

Velux' nyeste produkt er en såkaldt dynamisk vinduesløsning, der kan lukke af for udstrømningen af varme på kolde dage og til gengæld skærme for varmen i perioder med varme dage.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095