23948sdkhjf

Rådgivere tror på svag vækst

De danske ingeniørvirksomheder er forsigtigt positive omkring mulighederne for vækst i 2009. Samlet set står branchen til en vækst på 4 %, men der er stor forskel på forventningerne til udviklingen i Øst- og Vestdanmark.
De rådgivende ingeniører i Danmark klarer sig godt. For 2009 indikerer et meget foreløbigt estimat en vækst på omkring 4 %, og det er en prognose, der overrasker Henrik Garver, der er direktør hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI):

- Det er overraskende, at branchen trods en massiv nedgang i byggeriet fortsat klarer sig fornuftigt og - som det ser ud nu - kan fastholde en svag vækst i 2009, siger FRI-direktøren til Børsen.

Prognosen er udarbejdet på baggrund af en ekstraordinær konjunkturanalyse, som FRI har foretaget, men analysen viser også, at der er forskel på erhvervsklimaet henholdsvis øst og vest for Storebælt.

Ifølge Henrik Garver er det særligt virksomheder med en høj eksportandel, der klarer sig godt, mens de ingeniørfirmaer, der opererer inden for den danske byggesektor, klarer sig mindre godt. Og eftersom de fleste eksportvirksomheder ligger på Sjælland, skaber det en geografisk skævvridning i branchen:

- Eksporten ligger godt, og da der sidder flest eksportfolk øst for Storebælt, er optimismen i virksomhederne her størst. De virksomheder, som primært er rettet mod byggeri, oplever, at det er blevet svært, og at ordrebogen svinder ind. De er ude og kæmpe væsentligt hårdere for opgaverne, fastslår Henrik Garver.

FRI organiserer 385 medlemsvirksomheder med flere end 20.000 ansatte herhjemme og i udlandet.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081