23948sdkhjf

Sanistål afviser pres fra banker

Stålgrossisten er i gang med at nedbringe sin gæld, men bestyrelsesformand Knud Erik Borup afviser, at det skyldes krav fra finansielle partnere.
Ifølge Børsen har Sanistål en gæld på 2 mia. kroner, og en del af denne står foran genforhandling. For at nedbringe renteudgifterne har stålgrossisten derfor sat en stor del af sine ejendomme til salg i håbet om at hente et beløb i størrelsesordenen 600-700 mio. kroner.

Det tiltag har fået flere analytikere og medier til at spekulere i, om virksomhedens bankforbindelser har sat tommeskruerne på. Den påstand afvises dog af Saniståls bestyrelsesformand Knud Erik Borup:

- Vi har et fornuftigt forhold til vores banker, og det har vi altid haft, så det har vi ingen problemer med, fastslår han over for Børsen.

Formanden oplyser samtidig, at der ikke er sat noget bestemt mål for, hvor stor gældsnedbringelsen skal være, men at man arbejder med at mindske byrden så meget som muligt. Udover indtægterne fra ejendomssalg regner Knud Erik Borup med at kunne hente et likviditetsbeløb på flere hundrede millioner ved lagerreduktioner og omlægning af logistik.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125