23948sdkhjf

DI: Dansk økonomi foran nedgang

Dansk Industri forudser i en ny økonomisk prognose, at den danske økonomi vil opleve negativ vækst i 2009 og 2010 på henholdsvis 1,9 og 0,3 %.
Danmark er en lille åben økonomi, som rammes hårdt, når der er negativ vækst på de primære eksportmarkeder.

Det er baggrunden for, at erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI) forudser tilbagegang for dansk økonomi over de næste to år, og det kræver politiske initiativer:

- For os at se er det helt afgørende, at vi herhjemme nu får konstrueret en samfundspakke, der vil gøre, at virksomheder og forbrugere får normaliseret adgang til lån, siger viceadministrerende direktør Ole Krog, der frygter, at antallet af arbejdsløse i 2010 vil være steget fra de nuværende 48.000 til 150.000.

DI har analyseret de mulige konsekvenser af, at Folketinget ikke skulle vedtage en samfundspakke, der kan lette adgangen til kapital for både virksomheder og forbrugere. Konklusionen er, at det vil føre til yderligere et markant skub nedad for økonomien:

- Sker der ingenting, er et fald i bankernes udlån på 5-10 % absolut et realistisk scenarie og måske endda i underkanten. Og et sådan fald vil ikke alene betyde en forværring af den i forvejen negative vækst med yderligere et procentpoint. Det vil også øge ledigheden med 25.000-50.000 ekstra personer, spår Ole Krog.

Direktøren betoner, at politikerne på Christiansborg har en stor opgave foran sig, men han sætter sin lid til, at de lykkes med at nå frem til et langtidsholdbart resultat.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094