23948sdkhjf

Rådgiver: Byggebranche ligeglad med klimakrav

Rådgivningsfirmaet Niras beskylder byggebranchen for at ignorere kravene til energieffektivitet. Der er ingen kontrol på området, lyder kritikken.
Bygningsreglementet er løbende blevet strammet, men energiforbruget i danske husholdninger fortsætter alligevel med at stige.

Henrik Kærgaard - udviklingschef rådgivningsfirmaet Niras - kalder udviklingen en skandale og anklager byggeriet for at sjuske med arbejdet:

- Byggebranchen lever ganske enkelt ikke op til kravene. Vi oplever rigtig meget sjusk i byggebranchen, og der er helt tydeligt noget galt, når forbruget bliver ved med at stige, selvom man strammer kravene, siger han til Børsen.

Udviklingschefen peger på manglende kontrol som én af de største syndere til den triste udvikling:

- Der er ingen myndigheder, som tjekker det reelle energiforbrug fra boligerne, og der er ingen straf, hvis bygningernes energiforbrug er højere, end reglementet foreskriver. I sådan et system er det altså begrænset, hvor meget byggefirmaer fokuserer på energikravene, lyder det fra Henrik Kærgaard.

Klima- og energiminister Connie Hedegaard erkender, at der må stramninger til. Regeringen har konkret planer om at skærpe kravene til nybyggeriers energiforbrug med 25 % i 2010, og som følge af den aktuelle udvikling på området kan skærpet kontrol blive et væsentligt fokuspunkt for de kommende års energipolitik:

- Man kan sagtens forestille sig, at vi skal ind at lave stikprøver. Men det er vigtigt, at vi ikke får et system, der er for bureaukratisk, fastslår ministeren.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109