23948sdkhjf

HR-direktør: Aldrig sjovt at fyre medarbejdere

I alt 350 medarbejdere mistede jobbet hos NCC Construction i løbet af 2008, og for HR-direktør Jacob Blom har det været en alt andet end sjov oplevelse.
Tilbage i november varslede NCC Construction Danmark opsigelse af 65 funktionærer, og dermed nåede totalen op på omkring 350 fyrede medarbejdere i 2008.

Som HR-direktør har Jacob Blom spillet en afgørende rolle i forløbet, og han forklarer til dagbladet Børsen, at den slags beslutninger ikke er nogle, man lige tager fra den ene dag til den anden:

- Vi startede med at se på den struktur, vi vil have, og hvilke funktioner og kompetencer vi vil få brug for. Når vi har tegnet et organisationsdiagram og ved, hvilke kompetencer vi behøver, så beslutter vi, hvilke medarbejdere som bliver, og hvem vi desværre må skille os af med, siger Jacob Blom.

HR-direktøren understreger, at særligt den sidste del har af processen har været meget ubehagelig:

- Det er aldrig sjovt at fyre medarbejdere, og både ledelsen og HR- afdelingen er fuldstændigt bevidste om, at det berører de involverede dybt. De fleste af os vil under alle omstændigheder have mere eller mindre ondt i maven ved en opsigelse, siger han.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094