23948sdkhjf

50 millioner til kunstværk i ny Aalborg-bydel

Med en kæmpegave fra Det Obelske Familiefond er projektet nu halvvejs

Den verdensberømte kunstner Tomás Saraceno har fået idéen til et gigantisk kunstværk. Geschæftige folk i Aalborg har fundet stedet, hvor sådan et værk skal stå. Og nu er projektet kommet et væsentligt skridt nærmere sin realisering med en gave på 50 millioner kroner fra Det Obelske Familiefond.

Kunstværket hedder Cloud City, og det kommer til at bestå af 68 glaskuber på hver 4,5 meter i diameter, som gæsterne kan gå/kravle rundt i. Og i alt koster værket 150 millioner kroner.

- De første penge i en fondsproces er altid særligt vanskelige at sikre, og vi er utroligt glade for, at Det Obelske Familiefond på denne måde er gået forrest med sin donation, siger investor og developer bag Cloud City Aalborg, Martin Nielsen, som har optionsaftale på halvdelen af spritgrunden og de tilhørende fabriksbygninger.

- Det er også en cadeau til den samlede vision. Cloud City bliver et vigtigt greb, ikke bare for Aalborg eller for Nordjylland, men for hele Danmark. Cloud City vil give Aalborg det, som byen mangler, nemlig et levende bindeled mellem centrum og Vestbyen, som vil trække turister til, skabe omsætning og arbejdspladser og på en helt ny og unik måde være med til at sætte hele Danmark på verdenskortet, siger Martin Nielsen.

Halvvejs i mål

Med denne donation er projektet halvvejs i mål rent pengemæssigt. Cloud City er, som de siger, "i konstruktiv dialog" med to-tre andre, større danske fonde.

- Saracenos værk bliver en attraktion med international appel, som bygger videre på de kunstneriske og arkitektoniske værdier, byen allerede har. Det samlede kompleks med blandt andet artcentret MonAA og et nyt Aalborg Teater har en helt unik karakter og vil give området en enorm appel. Det er derfor vores håb og forventning, at det samlede projekt kan realiseres, og det er i den forventning, donationen er givet, siger bestyrelsesformand i Det Obelske Familiefond, Christen Obel.

Aalborg Spritfabrikkers bygninger i Aalborg Vestby har stået ubrugte hen siden sommeren 2015 og er siden erklæret for danmarkshistoriens største industrifredning. De ikoniske bygninger såvel som inventar må stort set ikke røres, og Martin Nielsens planer, som er udarbejdet i samarbejde med Bjarke Ingels’ tegnestue BIG, er derfor en underfundig sammensmeltning af nyt og gammelt, hvor grænserne er trukket tydeligt op, så oplevelsen af de oprindelige bygninger står urørt hen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095